torstai 7. marraskuuta 2013

Monitasoista piirakkanostalgiaa

Kuten blogin ensimmäisessä postauksessa sanoin, olen pitänyt aiemmin jos jonkinmoisia blogeja. Yksi niistä oli ruokablogi, joka ei ollut kovinkaan innovatiivinen eikä kovinkaan pitkäikäinen. Pelastin sen arkistosta kuitenkin yhden reseptin, joka on minulle kovin rakas. Olen saanut reseptin isän työkaverilta joskus yläasteaikoina ja leivoin tätä herkkua jäähyvästeiksi, kun lopetin työt ekassa ihkaoikeassa kesätyöpaikassani. Ajatella, olin silloin 16-vuotiaana kesätyöläisenä ja 22-vuotiaan ruokabloggarina sama ihminen kuin nyt. Tosin ihmisen solukko kuulemma uusiutuu seitsemässä vuodessa.

"Nyt on ollut kiire. Ja kun on kiire, on ihanaa saada ruokaa nopeasti ja helposti. Ja kaikkein parasta on, että ruokaa on valmiina jääkaapissa. Parhautta on myös se, että on jokin mukava herkkupala odottamassa sitä kaikkein angstisinta hetkeä." Ajatuksia vuodelta 2009. 

Yhäkin on muuten kivaa, jos angstisinta hetkeä odottaa jääkaapissa jokin herkku. Tämä piirakka on helppo, huokea ja hyvänmakuinen eli juuri oivallinen arjen piristäjä. Parhaimmillaan tämä on jääkaappikylmänä, joten kannattaa malttaa seuraavaan päivään.


Ruokakuvaa vuodelta 2009.

Rahkapiirkka (2 vuoallista/pellillinen)


Pohja
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhoja
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulaa margariinia/voita

Sekoita kaikki aineet yhteen ja siirrä n. 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää suurempaan osaan

1 kananmuna
1 purkki kerma-/kevytviiliä

Täyte
2 prk rahkaa
2 kananmunaa
1 lasi sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kaada täyte taikinan päällä. Loppu (siis alussa erotettu 1/3-taikina) taikina täytteen päälle muruiksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min. Mittalasina olen itse käyttänyt 2 dl vetoista mukia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti